На матура с маска, какви ще са мерките в училищата?

Датите за матурите, на които ще се явят тазгодишните зрелостници, са все по-близо. Но тази година изпитите ще са малко по-различни – ще се наложи да бъдат спазвани допълнителни противоепидемичните мерки заради епидемията от COVID-19. Как се подготвят училищата в страната?

В 119-о училище са осигурени 10 стаи, в които 100 ученици ще се явят на зрелостния изпит. 30 квестори ще следят за провеждането на изпитите, съобщават от Bulgaria ON AIR.

МОН промени датите за провеждане на матурите заради епидемията от COVID-19. Задължителните изпити ще се проведат – на 1 юни по БЕЛ и на 3 юни – по предмет по избор. За учениците от професионалните гимназии датата на изпита за придобиване на професионална квалификация остава 5 юни.

Изпитите тази година ще започнат в 9.00 ч сутринта. Освен документ за самоличност, учениците ще трябва да носят маски и ръкавици по техен избор. На входа на учебното заведение на зрелостниците ще им бъде мерена температурата.

Във въпросното училище те ще бъдат допускани през два входа, а разстоянието между тях по време на самия изпит ще е 1,5-2 метра.

Изпитите след 7 клас ще са на 15 юни по БЕЛ и на 17 юни по математика.

 Нели Христова

Пирин Прес

Next Post

Близо 49 хиляди ученици са подали заявления за явяване на държавен зрелостен изпит

пт май 29 , 2020
Близо 49 хиляди ученици са подали заявления за явяване на държавен зрелостен изпит, каза пред журналисти в горнооряховското село Поликраище министърът на образованието Красимир Вълчев, пише Novini.bg.  Той подчерта, че випускът тази година е от 50 хиляди ученици, като се очаква, част от тях да подадат заявления за по-късна сесия. […]