На протестно бдение ще се съберат жители на Златоград

Жители на Златоград се очаква да се включват тази вечер в протестно бдение срещу присъдата от 3 години затвор за смъртта на 13-годишно дете, прегазено на тротоар.

В 17 часа жителите на града ще се съберат на мястото на катастрофата и ще запалят свещичка в памет на момчето. Смятаме, че присъдата е подигравка със семейството на убитото дете, обявиха инициаторите в социалните мрежи.

През седмицата Окръжният съд в Смолян осъди 57-годишния шофьор на микробус на 3 години затвор при първоначален общ режим. Освен реална присъда той беше лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Делото се разгледа по съкратено съдебно следствие. Подсъдимият се признава за виновен и признава всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. родителите да убитото дете ще обжалват присъдата.

 

 

БНР

Пирин Прес

Next Post

Днес е Петдесетница

нд юни 7 , 2020
Петдесетница или Ден на Света Троица е един от най-големите православни празници. Той прославя явяването на Светия Дух върху апостолите на 50-я ден след Великден. Винаги се отбелязва в неделя. На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква, защото тогава Исус Христос основава църквата си на земята чрез пращането […]