На 27 април рожден ден празнува Владимир Карамазов 

Владимир Карамазов е български актьор и продуцент.

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в София. Рожденото му име е Владимир Александров.

Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова и доцент Веселин Ранков през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“”. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева за ролята на Ромео.

Участва в постановката на Театър 199 „Рибарят и неговата душа“ по Оскар Уайлд, режисьор Мариус Куркински, която се играе повече от 10 години и има над 200 изиграни представления.

През 2010 и 2013 г. постановката „Казанова – реквием за любовта“ с Карамазов в ролята на Казанова обира аплодисменти от публиката във Франция на театралния фестивал в Авиньон и театри в Париж. Актьорският талант на актьора е признат от публика и критици.

След повече от 10 години като актьор в повече от 25 театрални постановки и участия в телевизионни предавания, филми и сериали, през 2013 г. Владимир Карамазов заедно с най-добрите си приятели Захари Бахаров и Юлиан Вергов създава продуцентската компания „Three Bears Entertainment“, чийто първи и успешен проект е постановката „Арт“ на Ясмина Реза, копродукция със Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Постановката се посреща с аплодисменти от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 г. тримата приятели правят турнета в страната.

Владимир Карамазов е един от актьорите в програмата на Фортисимо Фамилия. През 2014 г. той участва в Приказки за симфоничния оркестър с диригент Максим Ешкенази в Зала „България“ (в ролята на Разбойника).

През 2015 г. Карамазов участва в Портрет на Чайковски – Дете от стъкло (в ролята на Чайковски).

През 2016 г. той отново участва в Приказки за симфоничния оркестър с диригент Максим Ешкенази (отново в ролята на Разбойника). През 2017 г. Владимир Карамазов участва в Карнавал на животните (в ролята на Африканския крал) от програмата на Фортисимо Фамилия.

От 2014 г. досега Владимир Карамазов е посланик на „Нощта на театрите“, част от инициативата „Европейска нощ на театрите“.

През 2017 г. Владимир Карамазов участва като лектор в „Ideas Rearranged – StartUP Conference 2017“, където разказва за комуникационната стратегия на „Три Беарс Ентъртеймънт“ и някои от най-успешните и ефективни рекламни кампании и проекти на компанията.

Владимир Карамазов се включва в много благотворителни инициативи, концерти и телетони на УНИЦЕФ („Бъдеше без насилие за всяко дете“ и „Заедно от детската градина“ и др.).

От първото издание през 2013 г. всяка година е сред номинираните в конкурса „Ерген на годината“ – раздел „Шоубизнес“.

Карамазов знае руски и английски език. Негови хоби и страст са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори

Пирин Прес

Next Post

Община Сандански организира отварянето на парк „Св.Врач” за деца до 12 години

пн апр. 27 , 2020
Съгласно заповед №РД-01-239.26.04.2020г на министъра на здравеопазването, от утре (27.04.2020) Община Сандански създава организация за отварянето на парк „Св. Врач” в град Сандански и паркове в други населени места на територията на общината. Ще бъдат определени посоките на движение, входовете и изходите на парка, указания и препоръки за използване на […]

Pirin Press