На 8 септември в село Баня ще се проведе фестивалът „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“

Разложкото село Баня ще посрещне 3000 гости на уникален фестивал, който ще се проведе за трети път в селото. Празникът ще е на 8 септември на сцената пред старата римска баня. Фестивалът е под надслов „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ и е с начало от 17:00 часа.

Местните жители ще демонстрират красотата на българския фолклор, самодейците ще са над 250 от различни краища на страната. За първи път тази година кметицата на село Баня призова жители и гости да извадят носиите от раклите, за да се покаже красотата на българските дрехи от миналото.

„Наши жители ще демонстрират стари занаяти на туристите. Ще покажем как нашите предци са варили сапун. Занаятчии ще майсторят различни сувенири, жени ще плетат шушони и терлици”- разкри още г-жа Мария Юрганчева.

Пирин Прес

Next Post

Топъл и уютен филиал ще посрещне децата на Благоевград до дни

пт авг. 31 , 2018
Топъл, модерен и уютен филиал на ДГ №2 „Света Богородица“ ще посрещне децата за новата учебна година. От 3 септември, малчуганите ще влязат в обновена база, с подменено оборудване. То е съобразено изцяло с техните нужди. Детското заведение е ремонтирано както отвътре, така и отвън. Всяка година материалната база се […]