Неврокопският митрополит в Сандански за паметника на Левски

По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ ще превърнат в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани.

В града ще бъде открит паметник на великия българин.

Събитието е във вторник от 19.30 часа пред сградата на съда, под короната на многовековния чинар.

На тържествената церемония ще присъстват председателят на Народното събрание – Димитър Главчев, Неврокопският митрополит Серафим, зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, зам.-председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов, представители на Общобългарски комитет „Васил Левски”, ветерани от войните, военнослужещи от Военно формирование 26 400, граждани и гости на града.

В края на 2016 г. бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптора Борис Борисов и архитект Пламен Цанев.

Стойността на проекта е 25 хил. лв., от които 9 хил. лв. бяха осигурени от членовете на Инициативния комитет Сдружение „Дякон Левски”.

Пирин Прес

Next Post

Проверете каква лична информация знае Google за вас

пн юли 17 , 2017
Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас. Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите какви данни предоставяте на Google: 1. Какво мисли Google за вас За да ви предложи подходящи реклами, Google събира информация за вас и създава […]