Не зареждайте смартфоните си през нощта

Това съветват експерти от Schulte, а съветите им са за да се избегне съкращаването на живота на батерията. За целта е необходимо бързо да премахнете телефона от зареждане, ако индикаторът на батерията показва 100 процента.

Експертите препоръчат да не зареждате електронните джаджи през нощта, тъй като по това време на денонощието собствениците на смартфони не могат да контролират нивото на зареждане на телефона.

В тази връзка Schulte препоръчва да изчакате сутринта. Подобно на производителите на смартфони, експертите съветват поддържането на заряда на телефона на ниво от 30-50 процента. По този начин животът на батерията се намалява по-бавно.

В същото време мениджърът на продуктите на Google Роналд Хо смята за остаряло становището, че зареждането твърде често или презареждането е лошо. Според него съвременните технологии позволяват на производителите да интегрират механизми за оптимизиране на зареждането в електронните джаджи.

Въпреки това, от Schulte настояват, че влошаването на качествата на батерията се случва въпреки наличието на защита при презареждане в смартфоните.

 fakti.bg

Пирин Прес

Next Post

МВР ще получава информация за местонахождението до отпадането на карантината

сб мар. 21 , 2020
Мобилните оператори и доставчиците на интернет вече ще са задължени да предоставят на МВР информация за местоположението на хора, на които е наложена домашна карантина или болнично лечение заради коронавируса. Това ще става чрез идентификаторите им на ползваните клетки от устройствата на техните клиенти или т. нар. трафични данни. Това […]