,,Ние вече сме грамотни“- Празник на буквите , ОУ „Никола Парапунов“-гр.Разлог

На 20.03.2019г. малката зала на НЧ „15 септември 1903-1909г.” събра учениците от І „а” клас, родители и гости на най-обичания и очакван от първокласниците Празник на буквите.

Снимка на ОУ  "Никола Парапунов"-гр.Разлог.

Децата проведоха последния учебен час с буквара и тържествено обявиха на всички, че вече са изучили всички букви от българската азбука. Подготвени от своята учителка г-жа Мариана Гюрова, показаха как звуковете и буквите се леят в думи, а думите в стихове и песни. Преоблечени в ролята на приказни герои, децата се изявиха като малки актьори в приказката „Как един ден белият свят бил оцветен”.

Снимка на ОУ  "Никола Парапунов"-гр.Разлог.

Раздялата с буквара предизвика малко тъга у първокласниците, но радостта, че вече са грамотни те искрено споделиха чрез песните и танците. Истинско вълнение се изписа на лицата им, когато поеха в ръце читанките, които сами ще могат да прочетат. Внимателното четене и правилното писане са ключът към успеха, към който нашите първокласниците вече смело вървят.
Децата получиха специални грамоти от своята учителка и първите си книжки от г-жа Пелтегова, директор на училището.

Снимка на ОУ  "Никола Парапунов"-гр.Разлог.

Родителите изненадаха малчуганите с торта, украсена с букви и много лакомства, като ги поздравиха за постигнатото и им пожелаха да са здрави, да станат приятели с книгата.
На добър час по пътя на познанието, мили първокласници!

Пирин Прес

Next Post

Община Разлог обединява селскостопански производители и преработватели за създаване на клъстер обхващаш територията на област Благоевград с център град Разлог

пт мар. 22 , 2019
На 11.04.2019г. (Четвъртък), от 11:00 ч. гр. Разлог, ще се проведе Местно събитие по проект „Клъстери за иновации в агропродуктите“ – AgroLabs, по програма за транснационално сътрудничество INTERREG V-B „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020 г. Целта на събитието е да събере на едно място земеделски производители, фермери, предприятията от хранително-вкусовия […]