Николина Чакърдъкова на традиционния събор в село Попови ливади

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 114-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание.

Тази година съборът ще се проведе на 29 юли 2017 г. /събота/.

Снимка на Община Гоце Делчев / Municipality Gotse Delchev.Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Слово за въстанието и неговата голяма историческа важност, ще произнесе проф. Андрей Пантев. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

В 11.30 часа, на голямата поляна в село Попови ливади, ще започне празничният концерт. В програмата ще участват: Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

Пирин Прес

Next Post

Неврокопският митрополит в Сандански за паметника на Левски

пн юли 17 , 2017
По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски“ ще превърнат в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани. В града ще бъде открит паметник на великия българин. Събитието е във вторник от 19.30 часа пред сградата на съда, под короната на многовековния чинар. […]