Новият Айнщайн е 6-годишно българче

Българската действителност може и да ни се струва сива, но всъщност между всички разочарования се прокрадва и светлина в лицето на подрастващото поколение. Точно такъв оптимистичен лъч е 6-годишният Мартин Матов, когото някои наричат „българския Бил Гейтс“. Той е по-малко от десетилетие на тази земя, а вече може да се похвали с невероятно постижение, пише woman.bg.

Момчето е световен шампион по математика! Малкият Мартин обожава числата повече от всяко дете на неговата възраст, а страстта му към тях се заражда покрай регистрационните номера на колите. Не след дълго открива, че смятането му се отдава с лекота и още преди две години започва да се явява на различни математически състезания. Най-големият му успех е олимпиадата в Банкок, след която става световен шампион. Мартин споделя, че задачите които са му се паднали на нея, не са го затруднили. Там той успява да се пребори за първо място сред 1500 деца.

Четенето също се отдава на малкия Айнщайн. Може да разчита цели изречения още от 5-годишен, а задачите умее да решава наум.

С деца като Мартин Матов няма как да бъдем песимисти. Нека говорим повече за тях, те са нашият светъл лъч, от който имаме нужда!

Пирин Прес

Next Post

Кметът на Община Банско отправи благодарствено писмо до Борислав Чонгов, преподавател в международната THERABAND АКАДЕМИЯ

ср юни 5 , 2019