Нови две глоби от по 3000 лева за неотчетени приходи потвърди съдът в Разлог

Нови две глоби от по 3000 лева за неотчетени приходи потвърди съдът в Разлог. Първото наказателно постановление е издадено при извършена проверка от инспектори по приходите при ТД на НАП-София.

На 10.01.2017 г. те проверили търговски обект – ски гардероб в курорта Банко, който се намира в хотел. Била  извършена фактическа съпоставка на касовата наличност, при която се установило, че към момента на проверката дневният оборот от извършените продажби от монтираното, въведено в експлоатация и работещо в обекта фискално устройство е от 0.00 лева, съгласно дневен финансов отчет. Фактическата наличност в касата на обекта била 22.00 лева, съгласно изготвен опис на парите в касата. Проверяващите органи установили, че фискалното устройство, инсталирано в обекта притежава и са активирани операции „служебно въведени“ и „служебно изведени“ суми, като сумата от 22.00 лева не била въведена във фискалното устройство.

В търговски обект – бърза закуска, също в Банско, е установена същата измама. Данъчните проверили заведението на 9 януари тази година към 12,20 часа. Извършена е фактическа съпоставка на касовата наличност, при която се установило, че към момента на проверката дневният оборот от извършените продажби от монтираното, въведено в експлоатация и работещо в обекта фискално устройство е от 116.00 лева, а фактическата наличност в касата на обекта е от 229,70 лева, т. е. Разликата е 113,70 лева.

Двете санкции от по 3000 лева на търговските обекти могат да се обжалват от собствениците им с касационна жалба пред Административен съд-Благоевград в 14-дневен срок от получаване на съобщението от страните.

Пирин Прес

Next Post

Турция ще строи религиозни училища във всеки квартал

пн юни 26 , 2017
Новата стратегия за образованието в Турция планира големи облекчения по най-дебатирания въпрос, този за стандартите за създаването на ислямски духовни училища. Под заглавие „Министерството на образованието не признава граници“ в.“Джумхуриет“ акцентира върху намерението духовни училища да бъдат построени във всеки квартал. През последните 10 години министерството откри близо 1000 такива […]