Нови откривателства и незабравими преживявания за „Клуб туризъм“ Банско

Приключиха пътешествията на „Клуб туризъм“, заложени в Oбщинска лятна програма „Детско лято“ 2019 година и организирани от МКБПМН Банско.

Под професионалното водачество на специалисти и педагози, учениците предприеха това птуване по предварително определен маршрут. Те посетиха Музея на минното дело, крепостта Кракра, Ресиловски манастир, топлия минерален гейзер в Сапарева баня, множество църкви и исторически местности. Последният маршрут ги заведе в София, където посетиха музея „Земята и хората“ и Национален исторически музей, посрещнати с мотото: „За вас, които обичате своя род и българското Отечество и обичате да знаете своя род и език“. Учениците от НУ “ Свети Паисий Хилендарски“ и ОУ „Неофит Рилски“, благодарят на Община Банско за предоставената възможност да се докоснат до места, съхраняващи българската история и с нетърпение очакват изненадите, които ще им подготви Общинската лятна програма другата година.

Пирин Прес

Next Post

Кукерите от Черниче, от Брежани - махала Горна и Дълга махала –Кв. „Ораново“ в Симитли се отчетоха с курбана

пн авг. 19 , 2019
Кукерските групи направиха голям празник за всички кукери и гости Събраха приятели, за да да похапнат на обща трапеза с вкусна храна. Освен това не липсваха наздравици и както си му е редът голяма веселба. Доброто настроение на празнуващите бе подплатено с жива музика и оркестър, който изпълняваше всяко желание. […]