Ново земетресениe в Турция се усети и в Бургас

Ново земетресение в Турция. В 21.22 ч. българско време се разлюля  западната част на страната в района на Измир и Бурса.

Според европейските сеизмолози силата на труса е била 5,6 по Рихтер. Епицентърът е бил на 61 км от град Маниса. Дълбочината му е 9 км, допълва Блиц.

Трусът е усетен и в Бургас.

Социалните мрежи завряха от коменатри за усетен трус в Бургас, Приморско и околните селища. Както винаги на високите етажи трусът е усетен по-силно, съобщава burgasinfo.com.

 

След земетресението от 5,6 по Рихтер са последвали няколко вторични труса, най-силният от които със сила 4,2 по Рихтер.

Турските медии публикуваха кадри с разрушенията и паниката по улиците нас Маниса. Усетено е още в Ялова, Бурса, Измир, Денизли и Истанбул.

По-слабо се е усетило на гръцките острови в Егейско море, както и в Югоизточна България.

Засега не се привеждат информации за пострадали хора и нанесени материални щети. Не е обявена опасност от възникване на цунами.

Пирин Прес

Next Post

Правителството ще приеме Наредба за техническа и безопасна експлоатация на язовирни стени

чт ян. 23 , 2020
Правителството ще приеме на утрешното си редовно заседание Наредба за условията и реда за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях, и за контрол на техническото им състояние, съобщи пресслужбата на кабинета. Кабинетът ще приеме Доклад за отразяване на Националната концепция за насърчаване […]