Ново 20: Спират помощите за деца без ваксини

Поставянето на задължителните ваксини на децата може да бъде обвързано със спирането на детските добавки и социалните помощи.

Този вариант не изключва образователният министър Николай Денков, информира „Стандарт“. На въпрос дали държавата ще предприеме мерки срещу масовото неваксиниране на децата, образователният шеф заяви, че трябва да се действа с положителни стимули – здравна култура и образование.

Министърът обаче не изключи и ограничението от помощи и достъп до социални услуги при отказ от ваксинация. „Извънкласните дейности са начин децата да бъдат задържани в училище“, каза още в Сливен министърът на образованието Николай Денков след като присъства на среща на над 200 ученици от цялата страна, които участват в „Училище за толерантност“. Според министър Денков отпадането от училище се дължи на социални проблеми, както и на липсата на мотивация. По думите му, по първия проблем трябва да бъдат взети мерки от социалното министерство, които да свържат паричните помощи с посещаването на училище.

Министърът смята още, че извънкласните дейности са прекрасен начин детето да бъде задържано в училище с нещо, което му е интересно и то да придобие друго усещане за необходимостта от обучение. Министър Денков припомни, че предприетите от министерството мерки срещу агресията в училищата са насочени преди всичко към превенцията. Органите на МВР и службите за контрол върху оръжието също трябва да поемат своята част от задълженията по осигуряване на безопасността в училище, каза още той.

Пирин Прес

Next Post

Облекчават пропускателния режим по границите ни

ср апр. 12 , 2017
Пропускателният режим по границите ни ще бъде облекчен. Граничните власти няма да бавят проверките на коли от Евросъюза. Тази възможност е предвидена в кодекса на шенгенските граници, предаде NOVA, като цитира Гранична полиция. Страната ни е уведомила Европа, че ще се възползва от нея до края на септември. Огромни колони от […]