Няма прошка! Гърция конфискува имущество на длъжници за 215 млрд. евро

Гръцките власти са изпратили 1800 обявления за изземване на имущество на граждани, които не са успели да платят просрочени задължения или банкови кредити на стойност 215 милиарда евро.

Общо 4 милиона данъкоплатци имат неизплатени задължения към данъчната служба, а 3 милиона граждани са със забавени в плащания по кредити, по-голямата част от които са ипотечни или потребителски, пише Пик.

Правителството се опасява, че комбинацията от забавяне на плащания едновременно на кредити и данъчни задължения, плюс осигурителни вноски, може да доведе до нов скок на бройката длъжници, които искат да се включат в схемата за уреждане на дълга, пише в. Български новини.

Според докладите, двама от трима граждани вече са в схемата. Представители на малки фирми искат втори шанс да се разсрочат техните неизплатени задължения. Правителството и неговите кредитори все още трябва да се постигнат споразумение за план за управление на дълга на частния сектор, ситуация, която неминуемо ще доведе до повече инфарктни състояния и конфискации.

Пирин Прес

Next Post

Гоце Делчев: Нов вид телефонна измама се появи в града

ср авг. 17 , 2016
Нова измама по телефона е в ход последните дни в Гоце Делчев. Любезен глас на млада жена се обажда с новина, че точно вашият телефонен номер е избран и е спечелил 2000 лева. Ако повярвате, следват още уточняващи въпроси, от кой град сте, как са трите ви имена и адрес. […]