Обсъждат възможността за затваряне на Атон за поклонници

Петдесетгодишен италиански гражданин, който е бил на поклонение в Света гора, е проявил симптоми, които будят подозрение за COVID-19. Мъжът е бил откаран в референтна болница в Солун, съобщи АНА-МПА.

Вчера в Хилендарския манастир монасите са забелязали, че поклонникът има кашлица и температура и са го откарали в здравната служба на светогорския административен център Карея. От там пациентът е откаран в болницата АХЕПА в Солун.

Властите установяват контактите на италианеца на Света гора. Според информацията на АНА-МПА от Карея поклонникът е бил в Хилендарския манастир, където живеят около 60 монаси, предимно от сръбски произход, но също и в манастира Зограф, обитаван от български монаси, предаде БНР.

Светият Кинотис – управлението на Света гора, наскоро обсъди възможността за затваряне на Атон за поклонници, но реши, че това не трябва да се прави „по духовни причини“.

Пирин Прес

Next Post

Ген. Мутафчийски: Няма потвърждение за 78-годишен английски турист с коронавирус в Банско

пн мар. 16 , 2020
Не е потвърдено към момента, че 78-годишен английски турист в Банско, настанен от събота в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград е заразен с COVID-19. Това съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса, съобщи Novini.bg. Той отново […]