Община Благоевград отпуска средства на 5 семейства за ин витро процедури

С единодушно решение Общински съвет- Благоевград гласува отпускането на финансови средства за още 5 семейства за осъществяване на ин витро процедури. Предложението, направено от общинска администрация, бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет. За всеки от тях ще бъдат заделени по 4000 лева.

Благодарение на политиката на кмета д-р Атанас Камбитов и екипа му, всяка година десетки семейства в Община Благоевград получават финансова помощ за извършване на ин витро процедури. Именно за това, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден за целенасочена политика на Община Благоевград в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“ – Ангели на благодарността“.

Община Благоевград подпомага двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на условията за национално финансиране или са над 43-годишна възраст.

По предложението от кмета Камбитов, кандидатите са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“. Средствата не се получават лично от заявителите, а се превеждат на съответните клиники, спрямо представения план на лечение.

 

Пирин Прес

Next Post

Храмов празник събира местни, роднини и приятели в Полето

пт сеп. 28 , 2018
Църквата „Покров Богородичен” в квартал „Нивото” в симитлийското село Полето ще отбележи на 1-ви октомври храмов празник. За поредна година църквата в Нивото събира на обща трапеза местни, роднини и приятели от цяла България. В понеделник около обяд пред църквата ще бъде отслужен водосвет и ще бъде даден курбан за […]