Община Благоевград ще налага санкции на юридически и физически лица, които изгарят материали, отделящи вредни емисии в атмосферата

Днес кмета на Благоевград- инж.Румен Томов издаде заповед, с която забранява нерегламентираното изгаряне на излезли от употреба гуми, отработени масла, отпадъци от текстил и други леснозапалими материали, тъй като това е процес, при който се отделят вредни емисии в атмосферата, които са канцерогенни.  

Юридически лица и еднолични търговци, които нарушават заповедта ще бъдат санкционирани със суми в размер от 1400лв. до 4 000лв. Физически  лица ще бъдат глобявани в размер от 500лв. до 3 000лв.

Издадената заповед има за цел да намали замърсяването на атмосферния въздух, който в последните години е сериозен проблем за благоевградчани. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на инж. Емилия Тунева – Заместник – кмет по строителството и сигурността на Община Благоевград.

 

Пирин Прес

Next Post

Наводнение в Ново Делчево

ср ное. 20 , 2019
Наводнение в село Ново Делчево, което е предизвикано от проливните дъждове и от непочистен канал, който минава през населеното място. Това каза Атанас Стоянов, кмет на Община Сандански.   По думите му на място има екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, който да отводни […]