Община Гоце Делчев организира концерт на Мъжка фолклорна група «Огражденска четворка» и Фолклорен ансамбъл «Гайтан»

Концертът ще се състои на 23 ноември 2018 г. /петък/, от 18:00 часа, в Дома на културата. В него ще вземат участие също местната Танцова формация «Палави ножинки», както и Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци.

Фолклорен ансамбъл „Гайтан“ от с. Първомай, община Петрич, област Благоевград е създаден през 2000 година. Главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е Йордан Николов, завършил специалност „Българска народна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, който паралелно с обучението си, работи 4 години като професионален танцьор, в Ансамбъл „Пирин“. С ансамбъл „Гайтан“ успява за съвсем кратко време да пресъздаде не само образци на българския музикален и танцов фолклор, но и танци на други народи – Италия, Гърция, Русия, Унгария.

Йордан Николов, освен ръководител на ансамбъл „Гайтан” е част от мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ – фолклорен квартет от четирима мъже, познат в България и чужбина.

Пирин Прес

Next Post

Разчистването на трасето и вдигането на дерайлиралия влак ще продължи около 48 часа

вт ное. 20 , 2018
Трима от осемте ранени при инцидента с дерайлиралия снощи влак в Кресненското дефиле остават в болница. В лечебното заведение са помощник-машинистът, който е с комоцио, началник влака и един от пътниците са с разкъсни рани. Два огромни скални къса, тежащи над 50 тона, се стовариха малко преди 19,00 часа в […]