Община Рудозем е в бедствено положение

„Община Рудозем е в бедствено положение от 17 часа. Причината е обилния снеговалеж, който стигна до 80 см. на определени места. Всички населени места, без град Рудозем, са без електричество. Далекопроводите се обледеняват и късат“, съобщи кметът Румен Пехливанов, цитиран от  „24 часа“. Общината е мобилизирала всички фирми със строителна техника да се справят със ситуацията, добави Пехливанов.

 

Пътищата в цялата Смолянска област са проходими при зимни условия, въведени са ограничения за всички МПС-та да се движат с вериги през Превала, Пампорово, Рожен и Печинско. На много места паднали дървета ограничават движението, но дежурни екипи своевременно ги отстраняват.

Проблеми с електрозахранването има във всички общини, постоянно падат дървета и предизвикват прекъсване на електропроводите, мобилизирани са аварийните екипи за отстраняване на авариите.

 

„24 часа“

 

Пирин Прес

Next Post

Септември пред бедствено положение заради скъсани диги на Марица

нд апр. 5 , 2020
Две защитни диги на река Марица в землище на община Септември са разрушени заради обилните валежи, съобщават от областната администрация в Пазарджик, съобщава „Канал 3“. В близост до разрушените предпазни съоръжения са разположени стотици декари обработваема земеделска земя и електропроводен стълб. Очаква се да бъде обявено частично бедствено положение от […]

Pirin Press