Община Сандански продължава битката с нерегламентираните сметища на нейна територия

Целта е да се предотврати замърсяването на околната среда не само в рамките на града, но и в останалите над 50 населени места в общината. При констатиране на незаконно сметище веднага общински служители почистват района. „Срещу нарушителите сме безкомпромисни, налагаме им санкции”, твърдят от община Сандански.

Освен битката с нерегламентираните сметища поетапно се въвеждат мерки за подобряване чистотата в общината – закупуване на съдове за смет, техника за сметосъбиране, почистване на замърсени от човешката дейност територии.

Провеждат се информационни кампании и обучения за деца, ученици, учители и родители за опазване на околнатасреда, разделно събиране на отпадъци и ефективно използване на природните ресурси.

Миналата година бяха доставени и монтирани първите подземни контейнери за смет в град Сандански. Осигурена е техника за чистота – автомобили и машини за сметосъбиране и сметоизвозване и компактор за сметообработка.

Пирин Прес

Next Post

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев арестуваха 60-годишният М. К. от сатовчанското село Ваклиново

вт мар. 5 , 2019
Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев арестуваха със заповед за задържане до 24 часа 60-годишният М. К. от сатовчанското село Ваклиново. Той се скарал със свой 52-годишен съселянин вчера в селището. Скандалът им прераснал във физическа саморазправа. По-възрастният от двамата ударил с нож в областта на главата и дясната ръка своя […]