Местният парламент в Разлог даде зелена светлина за отдаване на концесия на плажа в село Баня

 Общинският съвет в Разлог даде зелена светлина за стартиране на процедура по отдаване на концесия на общинския минерален плаж в село Баня и възложи на кмета инж. Красимир Герчев организирането и изработването на обосновка на концесията, проект за решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия и проект за концесионен договор.

Мотивите на решението са остарялата база, лошото състояние на обекта и ниското качество на услугата.

Концесията ще бъде за строителство на „Център за активен отдих и плувни спортове“. Срокът на концесионния договор и стойността на инвестицията тепърва ще бъдат обявени официално, но според кмета Красимир Герчев вероятно той ще бъде за максималния период от 35 години и инвестиция около 1 млн. лв Градоначалникът поясни, че общината ще постави своите условия по концесионния договор. Едното от тях ще бъде забрана за изграждане на хотелска част.

Другото условие, което ще бъде заложено, е за безвъзмездно ползване на обекта по определен график от учениците на община Разлог. Засега мощният бизнесмен Ив. Чапов е единственият, заявил инвестиционни намерения. До обявяването на концесията обаче ще минат поне няколко месеца, време, в което може да се появят още желаещи.

Пирин Прес

Next Post

По-малко и по-скъпи боровинки в Якорудско

вт окт. 31 , 2017
Цена от 10 лева удари килограм пресни боровинки в Якорудския край. Причината за високата цена на вкусния плод това лято е, че реколтата не е много добра и е по-малко от миналата година. От години край пътя Якоруда-Велинград е пълно с местни хора, които предлагат стоката си на пътуващите в […]