Общински съвет Благоевград се присъедини към инициативата „Великден за всеки“

Дари празник на баба и дядо“. Кампанията, която протича под патронажа на националния омбудсман Мая Манолова,  е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери. Набраните средства ще бъдат превърнати във ваучери за 20 лева и ще бъдат раздадени на най-нуждаещите се пенсионери, съобщава сайта Е79.

На  извънредно заседание на ОбС Благоевград неговият председател Радослав Тасков предложи от името на председателския съвет, от заплатите на всички общински съветници да бъдат удържани по 50 лв. и събраната сума да бъде преведена по сметка на БЧК. От там парите под формата на ваучери ще достигнат до възрастни хора в тежко финансово положение от община Благоевград . 

С ваучерите за 20 лева възрастните хора ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна. Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набираните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучери за храна.

Пирин Прес

Next Post

Пламна война между дървените босове в Пиринско, горя кола

пт апр. 15 , 2016
Джип Ауди Q7 пламна тази нощ в Благоевград, в луксозния автомобил е хвърлен коктейл Молотов. Огнени кълба и пукот събудили след полунощ съседите, които извикали полиция. Автомобилът е с унищожена предна част, вътре ясно личат следите от хвърлената смес, предава struma.com. Правят се огледи на мястото на инцидента. Отмъщение е […]