Обявено е бедствено положение в община Перник

Обявено е бедствено положение в община Перник, съобщи кметът Станислав Владимиров. То ще продължи седем дни и при необходимост може да бъде удължено.

На заседанието на Кризисния щаб днес присъства и министър Емил Караниколов. Той заяви, че държавно предприятие „Монтажи“ вече е на терен и започва дейности за търсене на вода и отвеждането й в язовира. На място са професори и изследователи, които заедно търсят най-доброто решение, каза още министърът. Той увери, че дейностите ще бъдат съобразени с всички екологични изисквания.

Държавното предприятие ще помогне и на ВиК – Перник за отстраняването на многобройните аварии. Засега вариантът със свързването на язовир „Студена“ и язовир „Искър“ отпада, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Колев.

Пирин Прес

Next Post

Дядо Коледа се подготвя да тръгва към децата

сб дек. 21 , 2019
Северноамериканското космическо командване се готви, както всяка година, да проследи пътуването на Дядо Коледа в празничната нощ, пише Novini.bg. Военните от НОРАД правят последни приготовления в командната зала, за да се уверят, че децата по целия свят ще получат подаръците си навреме. Традицията датира от 1955 г., след като обява […]