Обявиха Стайко Стайков за издирване

Стайко Стайков, синът на алкохолния бос Миню Стайков, е обявен за издирване след спецакцията във фирмите на бизнесмена в сряда.

Общо 8 души са с повдигнати обвинения за участие в група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, съобщават от Апелативната специализирана прокуратура, предава NOVA. Обвинения са повдигнати на М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Потвърдена беше информацията, че първите два инициала са на Миню Стайков и сина му Стайко Стайков, а третият е на сина на кмета на Карнобат – Иван Димитров.
Обвиненията срещу Стайко Стайков са задочни. В петък най-вероятно ще бъде пуснат за издирване от Интерпол, ако не се предаде или не бъде арестуван.

От прокуратурата съобщават още, че на едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима – за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Пирин Прес

Next Post

Създават корпус от специално подготвени учители

пт сеп. 7 , 2018
Създаване на корпус от специално подготвени учители, които да работят в училища в отдалечени населени места с концентрация на деца от уязвими групи предвиждат в Министерството на образованието. Тези учители ще се присъединят към корпуса доброволно и за по-тежката си работа ще получават допълнително заплащане. От министерството ще ги насочват […]