Опасна болест плъзна в Югозапада!

Перничанин и жител на съседното градче Батановци са се заразили с ку-треска. Това съобщиха от РЗИ, случаите са потвърдени лабораторно и са от изминалата седмица.

Най-вероятно двамата заразени са били ухапани от кърлежи.

В последните дни има бум на пострадали от гадините граждани. Причината е, че в Перник все още не е извършено пръскане срещу акарите. Според общинската управа е обявена обществена поръчка фирма изпълнител, но до момента няма избрана такава.

„Ку-треската може да протече безсимптомно или с разнообразни клинични прояви. Най-често клинично проявените случаи протичат с остро самоограничаващо се фебрилно заболяване и силно главоболие, което преминава за 1-2 седмици“, заявиха медици, цитирани от „Струма.бг“.

„Температурата може да се задържа постоянно висока или да има интермитентен характер – с периоди на нормализиране. Друга изява на инфекцията може да бъде първичната атипична пневмония“, изброиха симптомите на опасната зараза лекарите.

Пирин Прес

Next Post

Ученици посетиха Исторически музей - Разлог

чт май 17 , 2018
Ученици от 5 Б клас на ОУ ,,Никола Парапунов“ посетиха Исторически музей – Разлог заедно с психолога на училището г-жа Калина Ергина и преподавателя г-жа Ивка Тренчева. Посещението в музея бе организирано от обществените възпитатели към Местната комсия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Разлог. […]