Опасно време утре – жълти и оранжеви кодове за почти цялата страна

Предупреждение за опасно време е обявено в 21 области в страната за утре – 24 януари, пише Канал3.бг.

Очакват се обилни валежи от дъжд и сняг, катов 5 области дори е обявен оранжев код. Това са Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. В тези области се очакват значителни количества от дъжд – 35-40 л/кв. м за денонощието. В частите над 800-1000 м надморска височина валежите ще са от сняг.

В други 16 области е обявен жълт код.

В областите Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Габрово и Ловеч предупреждението е заради дъжд, като количества от 15-20 л/кв. м за денонощието.

Заради дъжд и мокър сняг, пък под тревога са областите Кюстендил, Перник, София – област, София – град и Хасково. И в тези райони се очаква валежите да са 15-20 л/кв. м за денонощието.

В още 6 области е обявен жълт код заради снеговалеж – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Силистра. В тези области ще има валежи от мокър сняг, а в Русе и Силистра до обяд ще са от дъжд, а след обяд от сняг. За тези 6 области се очаква застудяване и ще има условия и за образуване на поледици.

Пирин Прес

Next Post

Зверска катастрофа с мъж в София

ср ян. 23 , 2019
Изключително тежка катастрофа е станала преди минути в столицата. За това съобщава читател на Блиц, който е минавал оттам. По думите му инцидентът е на бул. „Сливница“ посока „Люлин“ в „Зона Б-18“. Поради все още неизяснени причини мъж се е врязал в стълб. Сблъсъкът е бил толкова силен, че шофьорът […]