Осъдиха телефонни измамници в Разлог

Осъдиха ефективно трима телефонни измамници, оплели в мрежите си възрастни хора от Разложко, съобщава сайта Труд.

Съдът одобри споразуменията, сключени между Районна прокуратура – Разлог и защитата на обвиняемите Димитър Атанасов, Марин Илиев и Димитър Петров.

В периода от 26.03.2016 г. до 27.03.2016 г. обвиняемите, с цел да набавят за себе си имотна облага чрез телефонна измама, причинили вреди на трима души в общ размер от 4000 лева. За по-голяма убедителност при възбуждането и поддържането на заблуждение те изтъквали пред доверчивите хора различни доводи. В един от случаите Илиев се представил за зет, който се нуждае от парични средства за заплащане на капаро от хиляда лева за закупени радиатори. При друг случай, че се обажда братовчед с молба за хиляда лева за освобождаване на задържани на митницата радиатори. На следващия ден от третата жертва на измамниците била поискана сума от две хиляди лева „за капаро за доставка на радиатори“, като гласът по телефона се представил за „познат от Македония“.

Тримата измамници от град Ветово се признали за виновни и изцяло възстановили причинените имуществени вреди. Съдът одобри постигнатото между страните съгласие относно наказанието „лишаване от свобода“ за срок от по тринадесет месеца при първоначален „строг“ режим за изтърпяване на Д. Атанасов и М. Илиев. Д. Петров получи дванадесет месеца затвор, към което се добавя и предходно наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ за престъпление от общ характер.

Пирин Прес

Next Post

Цачева: Децата ни, които учат в чужбина, трябва да продължат своето развитие в родината си!

ср окт. 12 , 2016
??????? ??? ????? ?? ????????, ?????????? ?? ??? ????? ?? ?????????? ? ??????? ????????? ???, ? ????????? ?? ?????? ?? ??????????. ???? ? ?????????? ??????? ??????, ????? ??????? ????? ?? ?????? ????????? ????????.  ???? ??? ????? ????? ?? ?? ???????? ?? ??????? ? ?????? ?? ????? ???? ???????, ?????? ?????? […]