Откриват Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция в село Железница

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция предстои да бъде открит в село Железница, община Симитли.

Новата социална услуга ще бъде разкрита по програмата „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Това съобщи за Радио Благоевград Ивайло Гоцев, ръководител на социалното звено “Заведения за социални услуги“ в Община Симитли.

Центърът за настаняване от семеен тип ще се помещава в сградата на бившата детска градина в Железница. Тя е ремонтирана според нуждите на потребителите. Настанени ще бъдат 13 лица, а персоналът ще бъде от 12 човека.

Специалистите ще бъдат назначени след провеждането на интервюта. Те ще бъдат социален ръководител, ръководител екип, социален работник, медицински работник, психолог, трудотерапевт и санитари.

Самата услуга е резидентна, средата която ще бъде създадена е близка до семейната. Грижата е денонощна и потребителите ще бъдат постоянно там“, уточни Гоцев.

Документи за кандидатстване за настаняване в тази услуга се подават в Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, а кандидати да бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип не липсват, посочи Гоцев.

Пирин Прес

Next Post

Снегът блокира пътя от Драма до ГП Ексохи-Илинден

ср февр. 5 , 2020
Заради обилен снеговалеж основни пътища в Северна Гърция са затворени, алармираха слушатели на БНР . Пътят от Драма до граничния пункт Ексохи-Илинден е затворен, съобщи председателят на земеделското сдружение „Басма“ Иван Сабахлъков, който е в южната ни съседка. Само за един час снегът е натрупал 10-сантиметрова покривка в района. Има […]