Откриват 23-тите Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг

23-тите Зимни олимпийски игри ще бъдат открити официално днес. Домакин е южнокорейската община Пьонгчанг, която в последните 15 години кандидатства три пъти, преди да успее да спечели правото да организира Игрите.

Със сигурност Олимпиадата в Пьонгчанг ще остане и с голям скандал в историята. Руското знаме и химн бяха забранени, след като страната бе уличена в системно допингиране на атлетите си.

Въпреки това, повече от 160 руснаци ще се състезават в Пьонгчанг под неутрален флаг, което реално ги прави третия най-голям отбор.

След много преговори ще участва и делегация от Северна Корея. За четвърти път двете Кореи ще излязат под общ флаг и дори ще имат един отбор по хокей за жени. Това решение предизвика доста критики в Южна Корея, защото един от основните олимпийски принципи е да не се смесват спортът и политиката.

Игрите ще преминат при сериозни мерки за сигурност и ще продължат от днес до 25-и февруари.

Пирин Прес

Next Post

ФК „Кариана” Ерден спечели турнира по футбол „Петричка пролет”

пт февр. 9 , 2018
След 20-годишно прекъсване турнирът „Петричка пролет” отново влeзe в спортния календар на общината. Шест отбора се включиха в спортната проява – ОФК „Беласица” Петрич; ФК„Беласица“ Струмица, Р Македония; ФК „Миньор“Перник; ФК„Струмска слава“  Радомир; ФК„Свобода“ Пещера; ФК„Кариана“Ерден. Те бяха разпределени в две групи. На финала на турнира излязоха отборите на ФК […]