Откриха още полезни свойства на шоколада

Международен екип учени от Дания, САЩ и Канада установиха, че консумацията на умерени количества шоколад снижава риска от такова сериозно сърдечносъдово заболяване, каквото е мерцателната аритмия (учестено сърцебиене), съобщава научното списание „Харт“.

Екипът изследвал резултатите от проучване, обхванало 55 хиляди датчани. Те трябвало да отговорят на въпросници, в които да споделят колко често и какви количества шоколад включват в хранителния си режим.

След това учените сравнили получените данни с историята на заболяванията на участниците в експеримента. Оказало се, че при умерена употреба на млечен и черен шоколад значително се снижава рискът от мерцателна аритмия. Това заболяване засяга милиони хора по света.

При жените, които редовно консумират по 30 грама шоколад веднъж седмично, рискът от споменатата болест спада с 21 процента. При мъжете този процент е още по-висок – 23 на сто.

Пирин Прес

Next Post

Тази вечер гледайте към небето: Очаква се Лунен феномен

чт май 25 , 2017
Днес можем да наблюдаваме редкия феномен Супер Луна. Супер Луната представлява пълнолуние в перигей – най-близката точка на Луната до Земята през месечния ѝ цикъл, пише Dama.bg. Доказано е, че Супер Луната може да влияе върху прилива.   През 2017-та година ще има 4 Супер Луна – през април, май, […]