Отлагат Олимпийските игри в Токио

Международният олимпийски комитет е решил Олимпийските игри в Токио тази година да бъдат отложени заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, като се позова на члена на Комитета Дик Паунд.

„На основата на информацията, с която разполага МОК, беше взето решение за отлагане. Параметрите за по-нататък не са определени, но игрите няма да започнат на 24 юли, толкова знам“, е казал Паунд пред USA Today. Пред Ройтерс той е заявил, че едногодишно отлагане изглежда като най-доброто решение. Това означава, че игрите, планирани за периода от 24 юли – 9 август тази година, вероятно ще бъдат проведени през лятото на 2021 г.

Досега Олимпийските игри не са били отлагани никога. Те обаче са били отменяни през 1916, 1940 и 1944 г. заради двете световни войни.

БНР

Пирин Прес

Next Post

150 българи кацнаха на летище Бургас от Лондон

вт мар. 24 , 2020
150 българи кацнаха на летището в Бургас снощи с късен полет от Лондон, съобщи БНТ. Пристигащите от летище Лутън пристигнаха в 22:30, а други двеста пътника отпътуваха с обратен полет за Лондон. Завърналите се са предимно от Югоизточна България. Кацането се осъществи при изключителни мерки за сигурност от страна на […]