Отменят „Уимбълдън“

Най-старият тенис турнир от Големия шлем Уимбълдън най-вероятнно ще бъде отменен и няма да се проведе през тази година заради пандемията от коронавирус. Това призна шефът на германската федерация Дирк Хордорф. Това ще е първият път, в който надпреварата се отменя от Втората световна война насам, пише Dsport.bg.

 

Според Хордорф, който говори пред „Sky Sports“ окончателното решение ще бъде взето утре на среща на Борда на турнира.

„Аз съм ангажиран с управата на АТР и WТА. Вече е направено необходимото и Уимбълдън ще бъде отменен, в това няма никакво съмнение. Това е правилното решение в настоящата ситуация. Не е реалистично да си представим, че с всичките забрани и ограничения за пътуване, които са наложени, може да бъде организиран толкова мащабен международен турнир, за който ще пътуват стотици хиляди хора от целия свят. Немислимо е“, каза той.

Пирин Прес

Next Post

Ученици от Долно Осеново нарисуваха дъгата, за да дарят надежда

пн мар. 30 , 2020
„Всичко ще се оправи!“   „Няма да е все така!“   „И това ще отмине!“   С тези утешителни думи деца от цяла България заразяват със своя оптимизъм и положителна енергия. С тези думи и с много, много рисунки, от които струи щастие и надежда…   Нова инициатива завладя децата […]