Отменя се забраната за влизане в Гоце Делчев

Засилват се проверките за спазването на мерките срещу коронавируса в Гоце Делчев, а на нарушителите ще се налагат глоби.

ОТМЕНЯ СЕ ОРГАНИЗИРАНЕТО НА КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ НА ВХОДНО-ИЗХОДНИТЕ ПЪТИЩА НА ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ за времето от 06.00 часа до 18.00 часа през дните понеделник и петък.

Отмяната е разписана в заповед №226 от 03.04.2020 г. на кмета на община Гоце Делчев.
Съгласно чл. 63, ал. 7 от Закона за здравето противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на Регионална здравна инспекция.
Общинският кризисен щаб препоръчва на всички граждани от региона да пътуват в гр. Гоце Делчев само в случай на неотложност, свързана с полагане на труд, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес и напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция.
В гр. Гоце Делчев ще бъде засилен контрола от страна на служителите на Районно управление на МВР – Гоце Делчев и служители на общината по спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и при установени нарушения ще се налагат предвидените в Закона за здравето санкции.

Пирин Прес

Next Post

Кметът инж.Румен Томов свика Кризисния щаб  на община Благоевград

сб апр. 4 , 2020
Кметът инж.Румен Томов свика днес от 13,30 часа заседание на Кризисния щаб  на община Благоевград. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение, два пъти в седмицата се провежда заседание на Кризисния щаб. Присъства  Административен ръководител- Районен прокурор на […]