Отнемат лиценза на „Еврофутбол“ , затварят 800 пункта!

Лицензът на букмейкъра „Еврофутбол“ ООД ще бъде отнет днес от Държавната комисия по хазарта, съобщиха от компанията. Заседанието в ДКХ е от 11 часа и в дневния му ред има само две точки, които засягат лицензите на „Еврофутбол“.

От компанията, в която основен дял има Васил Божков, алармираха, че с отнемането на лиценза ще бъдат затворени 800 пункта, в които работят 2300 физически лица, а повече от 100 търговски партньори ще бъдат лишени от приходи.

Обвиненията към „Еврофутбол“ са за нарушение, което е аналогично като това, заради което тръгна кампанията срещу Националната лотария – че държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота. Предполагаемите загуби за бюджета от това са над 300 милиона лева.

Любопитното е, че съдружници на Васил Божков в „Еврофутбол“ са братя Найденови, които първи огласиха, че лотарията плаща по-ниската ставка.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Карат нарушилия карантината Каролев с конвой към София

ср мар. 25 , 2020
Икономистът Владимир Каролев е освободен от ареста в Благоевград, но веднага след това е конвоиран към София, съобщава БГНЕС.   В 11:15 часа икономистът беше освободен от ареста на Второ районно в Благоевград. Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и […]