От днес плащаме Toll такси в Ореокастро, скоро и в Аспровалта

Нова пътна станция за плащане на Toll такси започва да работи от днес в 11.00 ч в района на Ореокастро на влизане в Солун. От 4 декември нови пътни такси ще се плащат и в Аспровалта.

Решението за това бе публикувано в гръцкия държавен вестник.

Размерът на пътните такси зависи от вида на превозното средство, като за класификацията имат значение височина и брой на осите. За камиони, автобуси и коли с височина над 2,70 м водачите ще плащат 1 евро, под тази височина сумата е 0.50 евро.

Припомняме, че гръцките власти поставиха специални камери по магистралата Солун – Атина, за да фиксират неплащането на пътни такси. Глобите са 100 евро на водача, отнемане на шофьорска книжка и сваляне на номерата на автомобила за 20 дни. Информацията от камерите се подава на пътна полиция, която спира автомобила и глобява дори и на границата.

Пирин Прес

Next Post

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

ср ное. 20 , 2019
На телефон 1142 граждани могат да подават жалби за нарушаване на закона. Налагането на глоби от 100 евро и 10 000 евро, както и отнеман на лиценз за експлоатация на търговски обекти предвижда съвместното министерско решение на министрите на финансите, защита на гражданите, здравеопазването и вътрешните работи, публикувано в Дъжавен […]