От рок с „Епизод“ до родния фолклор с „Пирински цветя“

Народният певец Димитър Аргиров празнува тази година своя 50-годишен юбилей. По този повод той да издаде нов албум, който ще носи заглавието „Пирински цветя“.

Народният певец Димитър Аргиров празнува тази година своя 50-годишен юбилей

Той е трети поред за певеца и е съставен изцяло от народни песни от Пиринския край. Те отново са от репертоара на неговия баща Илия Аргиров, един от най-известните и обичани изпълнители на народни песни у нас.

Новото в „Пирински цветя“ е, че всички песни са по аранжимент на самият певец. В албума е включена и една авторска песен на Димитър Аргиров.

На 8 октомври от 18,30 ч. 50-тата годишнина на народният певец ще бъде отбелязана и с концерт в столичния клуб „ Студио 5“. С изпълнения на свои народни песни ще участват певци от три поколения. Сред тях са Янка Рупкина, Соня Чакърова, Костадинка Танчева, Силвия Димитрова, Благовест Бичаков, Александра Гребенарова, Антонио Симеонов и др.

Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група „Епизод“, която за този период е една от най-известните рок групи в България.

През септември 1990 г. емигрира в Холандия, а после в Италия. И там не спира да се занимава с музика, като работи на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор.

В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.

Димитър Аргиров има издадени общо 3 албума, 2 мини албума и 5 сингъла в стиловете рок и фолклорна музика.

На 17 ноември т.г. се навършват 5 г. от кончината на неговия баща Илия Аргиров.

Пирин Прес

Next Post

Издигнаха завод за балони и замъци в село Баня

чт сеп. 14 , 2017
Приключи строителството на завода за топловъздушни балони, остават само дребни довършителни работи. Предприятието може да отвори врати до един месец. В това увери техническият ръководител на обекта Илия Петров. Напълно завършени и оборудвани са и трите етажа на сградата, която е с разгъната застроена площ от 800 квадратни метра. „Това, […]