От утре отваря платформата за Социален дивидент в Гърция

Плащанията за „социални дивиденти“, ще бъдат направени през декември.

Гръцкото правителство планира да раздаде 175 милиона евро от бюджетния излишък на страната под формата на коледни бонуси за социално слаби.

От утре 17 декември отваря електронната платформа за Социален дивидент в Гърция, където ще се подават документи за определмените категории социално слаби хора.

От Социален дивидент ще се възползват и всички законно живеещи чужденци в Гърция, между които и много българи.

Група 1: Семейства с 4 деца и повече, с облагаем семеен доход до 20 000 евро, видна от  данъчна декларация за 2019 г.

Група 2: Семейства, в които поне един родител е дългосрочно безработен, тоест над 12 месеца,  с облагаем доход на семейството до 15 000 евро. Обмислят се и семейства с един родител.

Група 3: Семейства, в които и двамата родители са краткосрочно безработни, т.е. под 12 месеца, с поне една издръжка на дете и облагаем доход на семейството до 15 000 евро.

Група 4: Семейства със зависими деца с увреждания.

Допълнителни критерии касаещи чужденци:

  • Поне един от двамата родители на домакинството е трябвало да пребивава законно и постоянно на гръцката територия през последните 10 години, което да е видно от данъчната му декларация.
  • И двамата родители на домакинството трябва да са данъчни резиденти на Гърция.

Общият депозит на всички членове на домакинствата във всички вътрешни и чуждестранни банкови институции, както и текущата стойност на акции и облигации, не трябва да надвишават 20 000 EUR.

Пирин Прес

Next Post

Вижте 8 трика да харчим по-малко за подаръци

пн дек. 16 , 2019
Пазаруването по Коледа често е обвързано с много пари, които затрудняват бюджета ни. Роднини, приятели, колеги и деца, всеки очаква подарък от нас, а 13-та заплата започва да се стопява или просто няма такава и трябва да сме предварително спестили от средствата си. Oбикновено по това време на годината си […]