От 15 юни Гърция отваря границите си за 15 страни

Гърция на 15 юни ще отвори границите си за граждани на 15 страни, сред които и Сърбия, а в този ден трябва да бъде установен и редовен авиопревоз между двете страни, съобщи Танюг. Това е било потвърдено в телефонен разговор между сръбския външен министър Ивица Дачич и посланика на Гърция в Белград Йоргос Диакофотакис.

Дачич ще пребивава на 12 юни на официално посещение в Атина, където с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас ще разгледа важни въпроси от областта на двустранното, многостранното и регионалното сътрудничество, както и актуални теми в плана на превъзмогването на последиците от пандемията COVID-19, предава БТА.

Дачич и гръцкият посланик са оценили, че двете страни чрез своевременни мерки и решителна политика са успели значително да намалят последиците от пандемията от COVID-19 и да запазят човешки животи, както и да предприемат важни мерки за запазване на своите икономики.

Пирин Прес

Next Post

След тежко боледуване почина известната гинеколожка д-р Мариета Кацарова.

сб юни 6 , 2020
Тъжната вест съобщиха снощи във фейсбук нейни близки. Тя си отиде от този свят на 68-годишна възраст, претърпяла е няколко сложни коремни операции. Д-р Кацарова , от дълги години живееше в Благоевград. Помогнала е на много пациентки. Преди години тя работеше в клиниката си в Мурсалево, работила е и в […]