От 21 януари секира по пътищата за шофьорите

Пътната полиция вече има право да прекратява служебно регистрацията на автомобили без застраховка „Гражданска отговорност“, съобщи БНР.

Водач, който бъде хванат да управлява без задължителната полица, е заплашен не само с глоба, но и със затвор до една година. Нарушителите на правилата за движение ще плащат по-високи глоби от 21 януари, когато влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата.

След 20 дни полицията ще има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици. В глобите за алкохол ще има разграничение – шофиране с между 0,5 и 0,8 промила ще се наказва с 500 лева, а между 0,8 и 1, 2 промила – с 1000 лева.

Също от 21 януари двойно ще бъдат увеличени глобите за превишена скорост. Те ще варират от 400 до 600 лева в зависимост от това колко километра е превишението и дали е в или извън населено място.

Пирин Прес

Next Post

С опашки пред лифта започна новата година в курорта Банско

пн ян. 2 , 2017
С опашки пред начална станция на единствения кабинков лифт започна новата година в курорта Банско. Заради перфектното съчетание на практикуването на зимните спортове с купоните в кръчмите огромен е напливът на туристи тук за Нова година, пише портала кмета.бг Над 15 000 гости от страната и чужбина посрещнаха в града под […]