Панорама на университетите, организира Община Благоевград

Панорама на университетите, под ръководството на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се проведе в областния град. Срещата протече с помощта на кариерни консултанти, представители от ЦЛТРДБ.

Участие в панорамата взеха представители от 14 университета от цялата страна.  Целта на събитието беше кандидат- студентите от Благоевград, както  и техните родители, да се запознаят обстойно с висшите учебни заведения, да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различните университети.

Директорът на Център за личностно и творческо събитие на децата на Благоевград- Цветанка Гаврилова постави началото на Университетската панорама, която бе официално открита, днес пред зала „22 септември“.

В панорамата бяха представени двата елитни университета в Благоевград- Американски университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски“.  В инициативата се включиха още Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София; Военна академия „Георги Стойков Раковски”, София; Лесотехнически университет, София; Медицински университет, Плевен; Национална спортна академия „Васил Левски”, София; Нов български университет, София;  Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, Свищов; Тракийски университет – Стара Загора; Университет за национално и световно стопанство, София; Университет по хранителни технологии, Пловдив; Химикотехнологичен и металургичен университет, гр.София.

Община Благоевград, съвместно с Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград организират Панорама на университетите  за първи път в Благоевград, като идеята е тя да се превърне в традиционна.

 

Пирин Прес

Next Post

Петричани празнуват с дъщерята на Глория Цветница

ср мар. 28 , 2018
Хиляди петричани ще празнуват Цветница заедно в планина Беласица на поляната пред хижа „Беласица”. Гости на събитието тази неделя ще има от македонския град Струмица, сред тях ще е и кметът д-р Коста Яневски. Тържеството започва в 10,00 часа с представяне на обичая „Лазаруване”. Архиерейският наместник на Петрич отец Ангел […]