Патриарх Неофит с емоционални думи за кончината на Дядо Добри

Българският патриарх Неофит направи обръщение за кончината на Дядо Добри.

По човешки скърбим за края на земния път на новопреставилия се Дядо Добри (Добре Добрев) и се молим Бог да приеме душата му в селенията на праведните, се казва в обръщение на патриарх Неофит по повод кончината на Добре Добрев, изпратено от пресслужбата на Светия синод.

Там е мястото, което Бог е приготвил за всички, които Го обичат, а знаем, че той обичаше най-много от всичко Господ Иисус Христос и Му служеше с чисто сърце. Чистите по сърце са блажени, защото те ще видят Бога. Затова вярваме, че Христос ще го приеме пред лицето си като истински безсребърник, който за последните 30 години дари всичко, което притежаваше и което събираше пред храмовете в страната. Помним го като най-големия дарител на Патриаршеската ни катедрала „Св. Александър Невски“, както и на няколко други храмове и манастири.

Народът го наричаше „светецът от Байлово“ не само заради безкористното му служение и даряване, а и заради чистото изповедание и живеене на праотеческата ни българска православна вяра, се казва още в обръщението. Верността му към Църквата и нейните повели беше вярност на праведник, а Успоменът за праведника ще пребъде благословен. Така и ще го помним и ще се молим за душата му – праведният безсребърник, който изпълни Божиите повели, без да промени или изкриви дори една буква от Светото Писание и Светото Предание, верен на Църквата и Отечеството си и неуморен в добрината си.

Патриарх Неофит призовава споменът за дядо Добри да носи не скръб и тъга, а радост и надежда,

Пирин Прес

Next Post

Община Белица осигурява транспорт за зимния празник /разписание/

чт февр. 15 , 2018
?????? ?????? ?????????? ????????? ????????? ?? ???????? ?? ???????? ?? ??????? ? „????? ??????? – ?????? – ??????? 2018“ ?? 18.02.2018 ?./??????/, ????? ??????: 9.00 ?. – 16.00 ?. ???????? ?????? – ?????? „?????“ – ??????? ? ??????? 9.00 ?. – 16.00 ?. ?. ???????? – ?????? – ??????? ? […]