Петър Стойчев стана световен шампион по плуване в ледени води с рекорд

И на 42-годишна възраст плувецът Петър Стойчев продължава да е с перфектна физика, воля и желание за успехи.
Това се потвърди с новата победа на българина в плуването в ледени води, в което той стана световен шампион. Стойчев триумфира в езерото Семьоновское в Мурманс с нов световен рекорд в най-дългата дистанция – 1000 метра. Българският плувец не само спечели състезанието, но го направи убедително – той взе дистанцията за 12;10 минути, и подобри досегашния си рекорд от Бургхаузен през 2017 годината, когато отново спечели световната титла.
Намаляват броя на състезанията и дисциплините в Диамантената лига Диамантената лига ще има по-малък брой състезания и дисциплини от началото на 2020,  bTV съобщава, че водата по време на провеждане на надпреварата е била около 0 градуса. За сравнение: тренировките са правени при температура на водата от -7 градуса. Петър Стойчев участва за втори път на Световното първенство по плуване в ледени води и става шампион за втори път. Турнирът се проведе през 2015 и 2017 година.

Пирин Прес

Next Post

Cметище изникна под пътя Кочан-Жижево

нд мар. 17 , 2019
Район в близост до иглолистна гора, под пътя между селата Кочан и Жижево, е превърнат в нерегламентирано сметище от недобросъвестни жители на община Сатовча. До дърветата се изхвърлят най-различни боклуци, най-често битови отпадъци. Проблемът със замърсяването на околната среда не е от вчера, а община Сатовча реагира своевременно на всеки […]