Печен боб с наденица

Необходими Съставки

  • боб – 500 г
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • чушки – 1 бр.
  • доматен сок – 250 мл
  • сол
  • червен пипер
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • македонска наденица – 300 г

Измийте боба, покрийте го с вода и го сложете да заври. След като заври, изхвърлете водата и добавете нова, като покриете боба и налеете още толкова вода.

Добавете ситно нарязаните лук, морков и чушка. Сварете боба до готовност.

Загрейте олиото в тава, добавете червеният пипер и доматеният сок. Запържете леко.

Изсипете фасула в тавата, овкусете със сол и добавете наденицата, нарязана на желаните от вас парчета.

Печете, докато ястието получи кафеникав загар.

Източник: gotvach

Пирин Прес

Next Post

Над 11 200 гурбетчии се върнали у нас, за да станат безработни

пн окт. 30 , 2017
11 258 българи, работили в чужбина, са се завърнали у нас, за да станат „клиенти“ на Бюрата по труда. Това показват данни на Агенцията по заетостта за първите девет месеца на годината. Голяма част от завърналите се са хора, останали без препитание в чужбина, но натрупали трудов стаж зад граница, за да получат […]