„ПиринПресс“ сред медийните партньори на грандиозния фестивал „Пирин-фолк“, остават броени дни

За втора поредна година сайта „ПиринПресс“ е сред медиите избрани от организаторите да отразяват официално голямата проява.

Събитието, което ще се проведе от 25 до 27 август в град Сандански ще събере публика и участници от Балканите, тъй като ще бъде отпразнувана и 25-годишнината на фестивала.

Nencho_Kasumov
Ненчо Касъмов

„През 2017 година Пирин Фолк ще отбележи своя четвъртвековен юбилей. Да просъществуваш толкова дълго време и през всичките тези години говори само по себе си за уникалност и престиж. Като цяло сме доволни от постигнатото през 2016 г. – Летният театър беше препълнен и двете фестивални вечери, звученето и визията бяха завръщане към македонската традиция, гледаха ни милиони по телевизията и интернет, направихме една обширна национална рекламна и ПР кампания. Затова сега амбициите са ни още по-големи и обещаваме още по-голям празник на македонската песен. Подготовката върви по план. Тази година Пирин Фолк ще се проведе в три фестивални вечери – 25, 26 и 27 август. За първа година се учредява „Детски Пирин Фолк““, заяви Директорът на фестивала г-н Ненчо Касъмов специално за ПиринПресс.

PirinFolk2017-GostIzpulniteli_По повод юбилейното XXV-то издание на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ на сцената в Летния театър в гр. Сандански ще прозвучат 25 емблематични песни от историята на форума. Всички те са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес.

Гост-изпълнители със свои изпълнения ще бъдат Володя Стоянов – Воеводата, Радостина Паньова, Васко Лазаров, Алисия, Илиян Михов-Баровеца, Лили Цветкова.

В конкурсната вечер на 26 август на сцената ще се завърнат Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова, Иван Гоцев.

На Гала-вечерта своите емблематични песни ще изпълнят Севдалина и Валентин Спасови, Илия Луков, Румяна Попова, Лия, Цветелина, Благица Павловска.

Покана организаторите от Фен Фолк ТВ са отправили и към Йорданка Варджийска и Райко Кирилов, но поради техни лични ангажименти няма да могат да участват. Покана са получили още Иван Дяков, Райна и Константин, не те също няма да се явят като гости на юбилейното XXV-то издание.

Началото на всяка от фестивалните вечери е 20,30 ч. Билети може да се закупят в eventim.bg и партньорската им мрежа, а в Сандански и в Туристически информационен център.

 

Пирин Прес

Next Post

Ето защо трябва да спрете да ядете пилешки гърди с бели ивици

ср авг. 16 , 2017
Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в цял свят. То се приема от всички култури и е интегрирано във всяка кулинария, предоставяйки невъобразим набор от вкусни рецепти. В действителност много хора избират пилешкото пред останалите видове месо, защото смятат, че не е толкова мазно и тежко и следователно е много по-здравословно. За съжаление, желанието […]