Плувен клуб „Пирин“ с купа за отборен победител от турнир „Цветница“

 Плувен клуб „Пирин“ се класира на първо място по медали, извоювайки 45 отличия, от които 15 златни,  16 сребърни и 14 бронзови на плувен турнир „Цветница“. Пирин беше представен от 20 състезатели. 
  За първото място на Пиринци допринесоха със страхотно представяне Даниел Зашев, Никол Илиева, Савина Илиева и Никола Мавродиев. В надпреварата за отборната Купа Спидо 2019 участваха над 250 състезатели от 21 клуба от страната и Северна Македония. Това е шестото издание на надпреварите за млади плувни таланти, подкрепяно без прекъсване през годините от София – Европейска столица на спорта.
  Състезанията в басейна на Спортната палата бяха в три възрастови групи за деца и юноши от 8 до 14-годишна възраст. Щафетните плувания бяха за по един отбор от клуб, съставен от плувци от всички възрасти, без значение годината на раждане.

 

Пирин Прес

Next Post

Спортисти от таекуон-до клуб „Фолкън“ представят Благоевград на Европейското първенство в Римини

ср апр. 3 , 2019
16 спортисти от таекуон-до „Фолкън“ представят Благоевград на Европейското първенство в Римини, Италия. Състезателите са част от Националния отбор на България. Първенството за деца, юноши, девойки, мъже и жени, ще продължи до 7 април. В делегацията е и вицепрезидентът на световната федерация по Таекуон-До ITF, вицепрезидент на европейската федерация по […]