Победител е Сабри Кьосов на „Мечи крос 2017“

„Мечи крос 2017“ , отново събра на едно място любителите на планинското бягане, едно традиционно събитие заложено в програмата за развитие на община Белица за устойчив туризъм, за отговорен бизнес и зелени идеи.

Събитието е част от политиката на кмета на община Белица г-н Радослав Ревански за стимулиране на активния начин на живот и спорта в планински и градски условия.

Снимка на Maia Padareva.

Снимка на Maia Padareva.Целта на състезанието „Мечи крос 2017” е да провокира повече хора да използват планинската среда по нов начин, възползвайки се от наличната инфраструктура, както и по – голямото предизвикателство за участниците – устойчивост в еко среда.

Снимка на Maia Padareva.Под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН – Най-добра европейска дестинация – Белица”, за втора година се проведе Национален любителски крос по планинско бягане , под патронажа на кмета на община Белица.
Във второто издание на мечия крос , взеха участие повече от 110 любители на планинското бягане.

Снимка на Maia Padareva.На дистанция 12.7 км. в категория мъже 1- во място завоюва Гено Увардов от Пловдив, последван от Димитър Маринов/Пловдив/ и Велизар Канарин/Стара Загора/.

Снимка на Maia Padareva.При жените на 1-во място завърши Таня Димитрова от Пловдив, д-р Малина Вацкичева, която е преподаветел Минно – геожложки университет „Св.Иван Рилски” , София. Третото място взе Галя Чотова също от Пловдив.
На дистанция 4 км.

Победител е Сабри Кьосов, второто място зае Ахмед Црънгалов и третото място остана за Селман Мельов , всички от гр. Белица.

Снимка на Maia Padareva.Организаторите на събитието: Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″ благодарят на всички участници в „Мечи крос – Белица – 2017“ и ги очакват на третото издание на „Мечи крос-Белица-2018“.

Снимка на Maia Padareva.

Снимка на Maia Padareva.

Снимка на Maia Padareva.

Снимка на Maia Padareva.

Пирин Прес

Next Post

Бум на летните вируси по морето

сб юли 22 , 2017
В сезона на летните вируси, стотици са покосени по морето от стомашно-чревни разстройства.  На какво се дължат те и как да се предпазим от здравословни проблеми, докато почиваме на плажа. На Офицерския плаж във Варна почти всяка година има проблеми с чистотата на водата и често е затворен. През това […]

Pirin Press