Повече полицаи в Банско за зимния сезон

Основна задача на община Банско е да осигури спокойствието на местните хора и туристите по време на зимния сезон.

За целта ще бъдат командировани в зимния курорт 3-4 полицаи повече в сравнение с миналата година.

„Общественият ред в курорт като Банско е изключително важен. Полицията си работи по криминалните случаи. Но в нашия град има много българи и чужденци, важна е сигурността – в ресторанти, в хотели, да няма сбивания, паркирането да е урегулирано. Туристът да чувства спокойствието в този град, а това може да стане с полицейско присъствие. Ще видим с какви пари разполагаме, защото издръжката е от общината на всички командировани полицаи”, заяви кметът на общината Георги Икономов.

Местната власт ще опита да реши и казус, който възникна в края на миналия зимен сезон. Тогава концесионерът на ски зоната промени правилата с превоза на туристите при начална станция на лифта. Ще се оргнизира среща с представители на концесионера и туристическия браш. Преди сезона да се кажат правилата – как ще се провозват туристите, какъв ще е достъпът до ски зоната, за да няма изненади по време на сезона и излишни нерви. „Две улици е нужно да ремонтираме след ремонт на водопровода, те са извън водния цикъл, ще ги асфалтираме изцяло. Ще изкърпим дупки по другите улици в Банско и Добринище”, каза още градоначалникът.

За този зимен сезон е осигурена още вода от новото водохващане в местността Караманица, където е завършен първият етап. 20 литра в секунда ще има допълнително, това ще помогне за водоснабдяването. „Наваксваме с инфраструктурата след голямото строителство на хотели без необходимите комуникации. Догодина ще направим и втория етап на това водохващане, тогава водата ще се разпределя в различни части на града”, допълни Икономов.

Пирин Прес

Next Post

Важни въпроси, вместо кафе сервират в новосъздадения Доброволчески клуб на ромите в Разлог

пн окт. 30 , 2017
Младежи от ромския квартал на град Разлог по собствена инициатива създадоха Доброволчески клуб през изминалия уикенд, организирайки Световно кафене. Целта на събитието бе да се обсъди темата: Какво е доброволчество и как да променим към по-добро общността, в която живеем. В първата част на събитието младежите дискутираха въпроси като: Какво […]