Пожарникари от Смолян „обезвредиха“ гнездо от змии

Гнездо на змии в близост до речното корито на ул. “Васил Райдовски“ в смолянския квартал кв. „Устово“ вдигна вчера местните огнеборци под тревога, съобщават от пресцентъра на полицията. 

 

Сигналът за влечугите е получен на телефон 112 около 10.20 ч. от местни жители, които наблюдавали влечугите от няколко дни. Екип на пожарната в Смолян е извършил обезопасяване на района и третирал мястото с репелент против влечуги.

Само няколко дни преди това, на метри от моста, огнеборци вадиха змия от шахта до търговски обект. През последните дни, те са се отзовали на още един сигнал, но този път в смолянското село Полковник Серафимово, където змия влезнала в местния магазин.

От началото на пролетта се наблюдава засилена популация на влечугите в Смолянско, като според специалисти, подобно нашествие на студенокръвни не е имало през последните двадесет години в района.

Автор: ПИК

Пирин Прес

Next Post

Прокуратурата не клекна на зелените

ср юни 13 , 2018
Главната прокуратура не откри нарушения от концесионера „Юлен“ АД по договора са ски зона Банско в Пирин. Това е поредно потвърждение след извършени няколко проверки от различни прокуратури и институции. Открити са грешки в концесионния договор и препоръчват да бъдат оправени. Така Главна прокуратура показа, че работи обективно и не […]