Половината хотели в Гърция няма да отворят на 1 юни

Официално лятото в Гърция трябва да започне на 15 юни, а хотелите могат да отворят и преди това за местни туристи. Само половината от хотелиерите обаче ще отворят бизнесите си на 1 юни, съобщават от Съюза на хотелиерите в южната ни съседка, цитирани от БНР.

Причината е, че при затворени граници и липса на резервации не е рентабилно да отворят от началото на идния месец. Те наемат служители само на почасова работа.

Заетите в туризма в южната ни съседка очакват началото на туристическия сезон от 15 юни, когато се разрешават международните полети, за да добият поне първоначална представа за интереса на туристите да почиват това лято в Гърция.

Гръцкото правителство издаде разрешение за влизане в страната от средата на юни на туристи от 29 страни, но под забрана са четири държави, които са водещи за гръцкия туристически пазар – САЩ, Италия, Франция и Великобритания.

Очакванията са за туристи, които могат да влязат в страната с автомобили. Освен от балканските страни, хиляди туристи от Германия също предпочитат това лято да пристигнат с коли, показва информация от гръцките туристическите агенции.

Същевременно къмпингите приемат резервации за месец юни и 90% от тях вече имат клиенти за първия месец от туристическия сезон.

Пирин Прес

Next Post

Опитва ли се Бил Гейтс да имплантира микрочипове в хората?

нд май 31 , 2020
Едва ли има човек, който има достъп до интернет, и не е попадал на една теория на конспирацията, която се появи покрай коронавируса. Според някои антиваксърски движения, Бил Гейтс, който настоява да бъде изработена ваксина срещу COVID-19, се опитва да имплантира микрочипове в кожата ни. Но това не е единственият […]