Порасналата дъщеря на Николина Чакърдъкова тръгва по стъпките на майка си!

Едно от най-популярните имена в българската народна музика е това на Николина Чакърдъкова. Съмняваме се да има човек в страната, независимо дали слуша народна музика, или не, който да не успее да разпознае характерния глас на Чакърдъкова. 

 

 

Но Николина Чакърдъкова има не по-малко талантлива, енергична и слънчева дъщеря – Мария. Именно на ней именитата народна певица ще „предаде щафетата“, що се отнася до музика, танци и творчество.

 

Самата Николина не искала дъщеря ѝ да наследява нейния занаят, но Мария била на друго мнение. Всичко около нея започнало с… работата ѝ като сервитьор в заведение на приятелка на майка ѝ.

Резултат с изображение за „дъщеря на  Чакърдъкова тръгва по стъпките на майка си!“

Мария често започнала да оставя таблата настрана, след като оправи сметките на клиентите, и ги поздравявала с по 2-3 песни на майка си.

Въпреки че от тогава минало доста време, а Мария натрупала още опит и днес споделя, че най-трудно е да пее именно пред майка си. В студиото на „На Кафе“ тя сподели, че предпочита да пее пред 5000 човека, отколкото пред нея.

Снимка на Мария Чакърдъкова/Mariya Chakardakova.

Самата Мария е омъжена, като има и дете. Завършила е режисура, като филмът, с който се дипломира, е посветен на Николина Чакърдъкова. Именно този филм Николина определя като най-хубавият подарък, който някога е получавала. Вторият най-хубав пък бил електронна рамка за снимки, която получила от двете си деца.

 

Когато била малка, Мария била изключително кротко дете. Това обаче се променило в тийнейджърските години. Най-куриозната случка от този период се случва малко след трагедията в „Индиго“. Мария е арестувана, защото не е спазила вечерния час в Гоце Делчев. Избрала обаче да се обади на баща си, защото била убедена, че майка ѝ ще я остави да спи в ареста, за да си понесе последиците.

 

VBOX7

Пирин Прес

Next Post

Николина Чакърдъкова - Младостта пее и танцува НДК 2 Април 2020

пн мар. 9 , 2020
На 02.04.2020г. ви каним в зала 1 на НДК да се насладите на спектакъла „Младостта пее и танцува” с участието на Мария и Николина Чакърдъкови, Петя и Боби Шапкови, Неврокопски танцов ансамбъл и Оркестъра на Фолклор ТВ. След големия успех на концерта от 30.09, където взеха участие Мария Чакърдъкова и […]